Колико сам схватио господјица је искљуциви корисник тог рачунара.
Me and only me

Увек се све може поново одрадити по строгом пс., теме се овде не закључавају, Ива може све то одрадити (треба само да донесе одлуку) по пс. уз твоје сугестије, тема се може издвојити као пример. 
Ne pada mi na pamet da kod prve prepreke obaram sistem misleći da će tako problem da nestane. Ok, nije najsrećnije rešenje što sam za prvi Linux izabrala Mint 12, pa još i MATE, a mogla sam i KDE (čemu onda obaranje win ako ću imati nešto što mu liči?) ali eto odabrala sam šta sam odabrala i izboriću se da to čudo radi.
I generalno nije bitno koja je distribucija, jednom kada savladam osnove svaku ću moći da koristim. Daleko me više zanima ono što je u pozadini cele priče, a o čemu se ovde povela ozbiljna priča i jako mi znači svaka informacija koju dobijem.
Iako je sinoć nekim čudom sistem proradio kako treba, jutros me dočekalo iznenađenje.. opet nije prepoznavao swap, nije video 2 od 3 direktorijuma sa SATA HDD, tako da sam preduzela neke korake:
* Stavila sam komentar (#) na stavke iz fstab vezane za SATA direktorijume.
* Raskačila SATA HDD.
* Uključila mašinu, odradila uputstvo 9.1 sa ovog linka
http://tldp.org/HOWTO/Partition/setting_up_swap.html. swap je dobio svoj UUID ali nisam ništa dodavala u fstab.
* Ponovo nakačila SATA HDD.
* Uključila mašinu, sistem se podigao bez problema, u Nautilus (Caja) se prikazuju sva 3 direktorijuma sa SATA HDD sa imenima koja sam im dodelila prilikom kreiranja (School, Moj, Fun).
Imam full pravo pristupa svim direktorijumima.
Sada treba da uradim auto mount i napravim linkove ka ovim direktorijumima.
Konflikt je nastao iz razloga štu su se sistemski direktorijumi zvali sda1,2,3 a oni koje sam trebala da auto mountujem sdb1,2,3 a prilikom ponovnog mounta dodelila sam im imena sda1,2,3... kako i zašto mi je ovo promaklo - ne znam.
Hajde da čujem jesam li napravila neku katastrofu sa ovim ili možemo da obavimo ovo do kraja?